Hlavní menu:

20.06.2010, autor: KOK, kategorie: Kulturní dům Kyje

Bude realizováno parkoviště pro KD v Lednické ulici?

Pro účely kulturního domu bylo vybudováno parkoviště s 17 parkovacími místy. Provoz kulturního v praxi ukázal, že tento počet parkovacích míst je skutečně nedostatečný. Již při přípravě stavby a protestech místních občanů radnice slibovala vybudování dalšího kapacitního parkoviště v Lednické ulici.

Jedná o rozšíření parkovací kapacity přibližně o 90 míst pro kulturní dům v Kyjích (parkoviště by mělo být umístěno za tratí a zastávkou ČD podél Lednické ulice). Projektová příprava parkoviště probíhá od 6/2009, parkovací stání by měla být umístěna na ploše o výměře 1150 m2. Nové parkoviště bude vybudováno zčásti na pozemku ve svěřené správě nemovitostí MČ Praha 14, majoritní podíl plochy parkoviště je na pozemku ve vlastnictví České republiky - Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). Praha 14 s majetkovým odborem Správy železniční dopravní cesty jedná o návrhu nájemní smlouvy k pozemku na které bude parkoviště umístěno.

Investiční prostředky pro stavbu by měly být pokryty z části rozpočtem městské části Prahy 14 a z části darem od soukromého subjektu (viz usnesení č. 100/RMČ/2010 k návrhu na přijetí daru (2. mil. Kč.) od obchodní společnosti PMS na stavbu parkoviště při Lednické ulici.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011