Hlavní menu:

26.03.2013, autor: časopis Systémy Logistiky 26.3.2013, kategorie: Coca Cola Kyje

Coca-Cola požaduje posudek EIA na stavbu obřího skladu v Kyjích, přestože je Praha 14 stále proti

Anketa

Souhlasíte s návrhem stavby nové skladovací haly Coca-Cola o výšce 36 m a rozměrech 150 x 115 m?
ANO – souhlasím s výstavbou skladovací haly Coca-Cola (35%)
 
NE - odmítám, aby megasklad o výšce 36 metrů byl postaven v blízkosti zástavby RD a přírodního parku (35%)
 
Je mi to jedno (31%)
 

I přes nesouhlas městské části Praha 14 pokračuje Coca-Cola HBC ČR v jednáních spojených se stavbou jejich nové skladovací haly o rozměrech 17 500 metrů čtverečních v této lokalitě. Nedávno si totiž společnost zažádala o vyjádření k vlivu stavby na životní prostředí v rámci procesu EIA.

Ambiciózní projekt Coca-Coly na rozšíření jejich tamního logistického areálu se od počátku setkává s odporem místních obyvatel a vedení obce. Nový sklad s výškou 36 metrů by podle odpůrců znečišťoval ovzduší, zhoršil životní prostředí a stal by se nevyžádanou dominantou lokality. „Sklad by znamenal výrazný zásah do krajiny a dopravní obslužnosti,“ uvedl starosta Radek Vondra. „O takovouto dominantu, kterou by se tak rozsáhlá a vysoká stavba bezesporu stala, opravdu nestojíme.“

Podle Milana Luzuma, tiskového mluvčího firmy Coca-Cola v České republice bude však skladovací hala bezhlučná, bezemisní a objem dopravy prý nenavýší. „Důvodem zamýšlené stavby je zefektivnění distribuce snížením celkového objemu dopravy, přinášející jak úsporu nákladů, tak i logické snížení dopadů na životní prostředí,“ sdělil Luzum ČTK. Coca-Cole se prý výsledkům posouzení EIA podřídí a projekt jakkoliv upraví. Se zrušením stavby však prozatím nepočítá.

Nová skladová hala by podle představ Coca-Coly měla stát na pozemku mezi železničními tratěmi Libeň – Běchovice a Malešice – Běchovice ve čtvrti Hostavice s vjezdem ze směru od Lomnické ulice. Druhou stranou by tak navázal na stávající areál firmy.

» Přejít na článek Coca-Cola požaduje posudek EIA na stavbu obřího skladu v Kyjích, přestože je Praha 14 stále proti na webu http://www.logisticsatoz.com.

Ke stažení: Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Rok 2012 - záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 150 x 115 m a výšce cca 36 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

Rok 2019 - nový záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 100 x 70 m a výšce cca 20 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

31.12.2012 08:30:06

COCA COLA - Kyje - EIA - Nová skladovací hala (návrh rok 2012 a 2019)

COCA COLA - Kyje - EIA - Nová skladovací hala (návrh rok 2012 a 2019)
Praha, Kyje, Hostavice

Fotografie a vizualizace návrhů skladovací haly Coca-Cola rok 2012 a rok 2019

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011