Hlavní menu:

06.02.2012, autor: iDNES 6.2.2012, kategorie: Zajímavosti z tisku

Dopravní podnik po dvou měsících vyměnil šéfa, bude vysvětlovat drahá LCD

Dopravní podnik po dvou měsících vyměnil šéfa, bude vysvětlovat drahá LCD

Do čela pražského Dopravního podniku se postaví žena, dosavadní šéfka představenstva Magdalena Češková. Vedení firmy odvolalo prozatímního ředitele Jaroslava Stůje, který v prosinci vystřídal Martina Dvořáka. Podle médií může být důvodem i předražená zakázka na LCD panely.

"Byl jsem dnes z vedení podniku odvolán," potvrdil iDNES.cz Stůj. Důvod svého odvolání ani celou nastalou situaci nechtěl ale nijak komentovat. "Zůstaňme zatím jen u informace, že jsem byl představenstvem odvolán," řekl k tomu.

Podle svých slov má teď v plánu sejít se s primátorem Bohuslavem Svobodou. "Myslím, že bychom si měli popovídat o tom, co se stalo. Říct si to z očí do očí," dodal Stůj.

Mluvčí Dopravního podniku Ilona Vysoudilová pro iDNES.cz uvedla, že důvod odvolání stávajícího šéfa nezná. "S tímto dotazem se musíte obrátit na pražský magistrát, který je zřizovatelem firmy," řekla Vysoudilová.

Oficiální stanovisko radnice zní, že ke změně ve vedení došlo kvůli současné situaci v Dopravním podniku, sdělila mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská.

Za odvoláním Stůje může být podezřelá zakázka

Internetový server Česká pozice zároveň informoval o tom, že Dopravní podnik zaplatil v roce 2006 téměř dva miliony korun za deset LCD televizorů, které měly sloužit k tomu, aby zobrazovaly aktuální výluky, uzavřené úseky, manipulační úseky nebo propojení on-line komunikace. Cena jedné televize přitom tehdy byla zhruba 28 tisíc korun.

Dodávku zajišťovala firma Xanthus, k níž má údajně blízko Jaroslav Stůj. Podezřelá zakázka může tak být podle České pozice jedním z důvodů, proč byl Stůj z pozice šéfa Dopravního podniku odvolán.

Magdalena Češková je pověřena vedením firmy do doby, než Praha vybere definitivního šéfa Dopravního podniku. "Zaskočilo mě to," řekla Češková Hospodářským novinám. Podle svých slov nemá prý v plánu žádné personální změny, naopak ráda by dokončila hloubkový audit hospodaření firmy za poslední čtyři roky.

Ke změně ve vedení Dopravního podniku došlo na začátku prosince po vytvoření nové magistrátní koalice. Nové vedení města nejprve odvolalo část členů dozorčí rady Dopravního podniku. Poté se generální ředitel Martin Dvořák rozhodl rezignovat na svoji funkci

Zdroj: http://praha.idnes.cz/dopravni-podnik-po-dvou-mesicich-vymenil-sefa-bude-vysvetlovat-draha-lcd-1qk-/praha-zpravy.aspx?c=A120206_153003_praha-zpravy_sfo

iDNES 6.2.2012

» Přejít na článek Dopravní podnik po dvou měsících vyměnil šéfa, bude vysvětlovat drahá LCD na webu http://praha.idnes.cz/.

 

Diskuzní fórum

Tato diskuze je uzavřena, už nelze diskutovat.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Tato diskuze je uzavřena, už nelze diskutovat.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011