Hlavní menu:

17.12.2010, autor: Pražský deník 17.12.2010, kategorie: Zajímavosti z tisku

Dým z požáru zahalil Malešice

I přes zásah 24 hasičských jednotek shořel sklad kávy a čaje a opravna automobilů. Škoda je 30 milionů korun. Sklad kávy a čaje a také autodílna, v níž byly v opravě tři hasičské vozy, dnes lehly popelem při požáru v Polygrafické ulici v Malešicích.

Požár velkého skladu byl nahlášen ráno v 7.44 hodin, když jeden ze zaměstnanců přicházel do práce. „V tu dobu už ale bylo jasné, že se oheň rychle rozšiřuje, a když na místo dorazili první jednotky, plameny už šlehaly ze střechy,“ sdělil ráno Deníku z místa požáru mluvčí hasičů Vít Pernica.

Na místo podle jeho slov postupně vyrazilo devět jednotek profesionálních pražských hasičů, jedenáct jednotek dobrovolných, tři podnikové a jedna středočeská. „Celkem tedy na místě zasahovalo 24 jednotek hasičů o 120 mužích,“ pokračoval Pernica.

Zhruba v 9 hodin byl již požár z velké části uhašen, dohašovací práce ale pokračovali několik dalších hodin.

Požár se obešel bez zranění

Celková škoda byla předběžně vyčíslena na přibližně třicet milionů korun, nikdo nebyl zraněn. „Zítra v dopoledních hodinách proběhne na spáleništi ohledání místa činu. Po celou noc okolí zajišťovali policisté,“ doplnila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Mnoho ulic z okolí požáru zahalil zejména po jeho uhašení nepříjemný štiplavý kouř, pára a zápach. Tmavý hustý dým bylo vidět už z velké dálky. „Štěstí, že ten vítr jde na druhou stranu. Jít to na nás, jsme tady vyuzení všichni,“ okomentoval situaci nedaleko požáru jeden z místních obyvatel.

Hala o rozměrech 100x20 metrů byla zasažena celá a zbyla z ní pouze část obvodových stěn. Příčiny požáru stanoví až následné vyšetřování.

Požár v Malešicích způsobil velké škody (FOTO a VIDEO)

http://www.pozary.cz/clanek/36905-foto-a-video-pozar-v-malesicich-zpusobil-velke-skody/

Mohutný požár zachvátil sklad v Praze, shořely tři hasičské cisterny

http://www.lidovky.cz/mohutny-pozar-zachvatil-sklad-v-praze-shorely-tri-hasicske-cisterny-1ja-/ln_domov.asp?c=A101217_085853_ln_domov_mev

120 hasičů zkrotilo mohutný požár skladu v Malešicích (video)

http://www.lidovky.cz/120-hasicu-zkrotilo-mohutny-pozar-skladu-v-malesicich-pcd-/ln-video.asp?c=A101217_130229_ln-video_mev

» Přejít na článek Dým z požáru zahalil Malešice na webu http://prazsky.denik.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011