Hlavní menu:

16.09.2011, autor: KOK, kategorie: Doprava - Kyje nad rybníkem

Festival Zažít město jinak

Festival Zažít město jinak

Festival Zažít město jinak nabídne akce na více než deseti různých místech metropole. Jeho organizátoři letos nechali přípravu programu v jednotlivých městských částech na místních obyvatelích a spolcích.

Srdce festivalu zůstává na Vinohradech, kde bude pro řidiče uzavřeno několik ulic kolem Americké a Rumunské ulice. Místo rušných komunikací tak vznikne pěší zóna se stánky neziskových organizací, mladých návrhářů, cykloobchodů, gurmánskými specialitami ze Středomoří nebo Mexika a koncerty.

Do akce se ale zapojí místní obyvatelé společně s kavárnami, restauracemi a dalšími místními podniky také například na Žižkově, na Smíchově, v Letňanech nebo ve Vršovicích.

Vyvrcholením festivalu bude Velká podzimní cyklojízda. Jejím smyslem je upozornit na dopravní problémy metropole. Podle pořadatelů by město mělo více podporovat cyklistickou dopravu. Organizátoři očekávají účast několika tisíc cyklistů.

Cyklojízda odstartuje z Vinohrad a povede přes Václavské náměstí na křižovatku U Bulhara, kde její účastníci najedou na magistrálu. Po ní pojedou až do Těšnovského tunelu a přes Štefánikův most na nábřeží Kapitána Jaroše. Dále trasa povede přes Hlávkův most a Rohanské nábřeží do Libně, k holešovickému nádraží a na Letnou.

http://www.auto-mat.cz/2011/09/prijdte-poznat-sousedy-a-zazit-mesto-jinak-poulicni-festival-ukaze-prahu-bez-aut/

http://www.auto-mat.cz/2011/09/8175/#more-8175

» Přejít na článek Festival Zažít město jinak na webu http://www.auto-mat.cz/.

Ke stažení: zmj_2011_plakat_a3-1.pdf, 481 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011