Hlavní menu:

14.04.2012, autor: MHMP, kategorie: Tipy na výlet

Hurvínek, Kredenc a Loďák – tři nové zážitky v Praze

Hurvínek, Kredenc a Loďák – tři nové zážitky v Praze

Jmenují se Hurvínek, Kredenc a Loďák a jejich úkolem je vozit lidi za nevšedními zážitky.

Jmenují se Hurvínek, Kredenc a Loďák a jejich úkolem je vozit lidi za nevšedními zážitky. Jednou měsíčně, vždy v sobotu a v neděli, se mohou Pražané a návštěvníci metropole svézt historickými motoráčky okružní jízdou Prahou. Vyjížďka začíná i končí na Hlavním nádraží a cestou se mohou lidé kochat nevšedními výhledy na Pražský hrad a Vyšehrad, dostanou se na místo, kde Vltava vtéká do města i tam, kdo ho opouští. Cesta vede přes známý Negrelliho viadukt, Pražským Semerinkem a také několika kilometry tratí, kam se za normálních okolností běžný smrtelník nedostane.

Na Hlavní nádraží budou jednu sobotu a jednu neděli v měsíci přistaveny vozy se jmény „Hurvínek“, „Kredenc“ a „Loďák“ a na tratě po Praze s nimi vyjedou zástupci Klubu železničních cestovatelů.

Jízda historickými vlaky se stala již šestým zážitkem, který Hospodářská komora hl.m. Prahy nabízí. Od vzniku projektu Praha technická v roce 2006, od kdy jsou v nabídce prohlídky pražského podzemí – sítě kolektorů, přibyly i zážitky ve Vodárenské věži v Podolí, ve Staré kanalizační čistírně, kde Tom Cruise natáčel film Mission Impossible 4, jízda vůbec první soupravou metra, které rozváželo cestující na začátku sedmdesátých let minulého století a v Muzeu Městské hromadné dopravy v Praze.

Přesný popis jízdy – kde co uvidíte a dozvíte se - naleznete také na webových stránkách www.prahatechnicka.cz. Zde je možné i výlet starobylým vláčkem objednat. Při zakoupení hromadné vstupenky pro 56 osob může být zdarma připojen k motorovému vlaku barový vůz.

Zdroj: http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistrat/tiskovy_servis/akce_a_kampane_mhmp/Hurvinek_Kredenc_a_Lodak_tri_nove_zazitky_v_Praze.html

» Přejít na článek Hurvínek, Kredenc a Loďák – tři nové zážitky v Praze na webu www.prahatechnicka.cz.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011