Hlavní menu:

05.06.2013, autor: Časopis ČTRNÁCTKA č. 6/2013 , kategorie: Zajímavosti z tisku

JEĎTE DO KBEL NA KOLE

JEĎTE DO KBEL NA KOLE

Pokud vyrážíte směrem na Kbely, zvolte si jako dopravní prostředek třeba kolo. Využít můžete nově vyznačenou cyklotrasu z Rajské Zahrady. Příjemným překvapením pro vás může být zjištění, že se do cíle dostanete za stejně dlouhou dobu, jako kdybyste jeli autobusem, a to bez dlouhého čekání na zastávce.

Nová cyklotrasa spojující sídliště Černý Most s nedalekými Kbely nabízí ideální projížďku pro sportovně založené cyklisty, ale současně potěší i rodiny s dětmi, které si chtějí užít na kole pohodový výlet. Díky novým dopravním opatřením, o kterých jsme informovali v minulé čtrnáctce, je totiž i bezpečná.

Pokud si užíváte cyklistiku spíše z té sportovní stránky, nabídne vám nově vyznačené spojení Kbel a sídliště Černý Most ideální trasu ke krátké vyjížďce, kterou je možné proložit několika technickými pasážemi.

Asi největší atrakcí na této trase je vedle pohodlného spojení Prahy 14 se Kbely i průjezd kolem vojenského letiště. Pohled na letadla jistě potěší hlavně malé cyklisty-výletníky. Pro rodiče je pak výhodou fakt, že stačí vyjet pár set metrů přes zastavěnou oblast Na Hutích a rázem se dostávají de facto do přírody. Doprava v této oblasti není nijak významná, takže cesta láká k příjemnému výletu třeba i s těmi nejmenšími v přípojném vozíku.

NĚCO PRO KADÉHO

Velkou výhodou této nově vyznačené cyklotrasy je i její variabilita. Trasu lze využít i pro cestu do vzdálenějších cílů – např. do Makovic nebo Brandýsa nad Labem. Vzhledem k tomu, že okolí stanice metra Rajská zahrada je jakýmsi uzlem cyklistických tras, nabízí se tu možnosti hned v několika směrech. Pokud nechcete zamířit až do Kbel a hledáte jen kratší vyjížďku, stačí z ulice Za Černým mostem, která vede směrem do Kbel, odbočit vlevo a zamířit do Bažantnice a přes zeleň a chatovou kolonii až do nedalekého Hloubětína.

» Přejít na článek JEĎTE DO KBEL NA KOLE na webu http://www.praha14.cz/.

Ke stažení: Cyklostezka_Rajska_Zahrada_Kbely-2.jpg, 454 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011