Hlavní menu:

03.10.2009, autor: KOK, kategorie: Golf Resort

Jak dopadlo připomínkování dokumentace EIA k záměru výstavby golfového hřiště v Klánovickém lese?

Investor předložil ministerstvu svojí projektovou dokumentaci, kterou v minulých měsících mohla připomínkovat odborná veřejnost, různé instituce, ale i ostatní občané. Jak tedy připomínky vyzněly? Jednoznačně! Jednoznačně pro les, i z pouhého počtu kladných a záporných podání.

Celkem bylo zasláno 1172 připomínek. Třicettři vyjádření souhlasilo s předloženou dokumentací a tedy s realizací záměru a 1138 stanovisek bylo nesouhlasných. Lesy ČR, které v minulosti investorovi významně přispěli k vidině realizace golfového areálu podpisem smlouvy o smlouvě budoucí na pronájem až 130 ha lesa, zaslaly vyjádření, které nešlo svým vyzněním jednoznačně zařadit. Naopak Ministerstvo zemědělství, kam přešel Ing. Novák z původního postu generálního ředitele Lesů ČR (a který smlouvu s investorem podepisoval) na post náměstka ministra, zcela změnilo svůj postoj k výstavbě golfového areálu. Negativní postoj z předešlého připomínkování záměru projektu, nyní přebilo stanoviskem souhlasným.

» Přejít na článek Jak dopadlo připomínkování dokumentace EIA k záměru výstavby golfového hřiště v Klánovickém lese? na webu http://www.ujezdskystrom.info/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011