Hlavní menu:

05.06.2013, autor: Časopis ČTRNÁCTKA č. 6/2013, kategorie: Zajímavosti z tisku

Jak se změní park Vidlák

Jak se změní park Vidlák

Navzdory aprílovému počasí se v pondělí 13. května konalo další z veřejných projednávání v terénu. Zástupci městské části a místní obyvatelé se tentokrát setkali v parku Vidlák v samém srdci Hostavic.

Na programu tohoto setkání byla především budoucí podoba zmíněného parku – a bylo vidět, že lidé si vzali toto téma za své.

Přestože bylo ošklivo, sešlo se v připravených stanech přes pět desítek místních obyvatel a hned od zahájení akce, kterou uvedl několika slovy starosta Prahy 14 Radek Vondra, bylo zřejmé, že diskuze bude velmi živá. Všichni přítomní se nejprve seznámili s prvotními návrhy na obnovu a oživení parku. Občané měli možnost projít si celé území zeleně i přilehlých ploch, které k parku logicky patří, pak již byl prostor pro řízenou diskuzi se zástupci projektantů i MČ.

Jako první se pochopitelně probíraly připravené a navržené záměry, jak park oživit, možnosti financování tohoto projektu a také možné napojení tohoto parku na celoměstský park Čihadla.

Na základě programu setkání se lidé krátce po zahájení rozdělili do tří skupin, kde se řešily jednotlivé „zóny“ označené A, B a C. Ty představují jednotlivé plochy. Zóna A představuje autobusovou smyčku v Hostavicích a její bezprostřední okolí, zóna B samotný park. Zde mohli lidé navrhnout, co by do stávající zeleně doplnili, zda by tu chtěli mít hřiště, prostory pro posezení u ohně a podobně. Zónu C, která představuje samotné propojení stávajícího parku Vidlák s nedalekými Čihadly, pak mohli lidé sami definovat. Vzhledem k tomu, že nápadů bylo mnoho, budeme vás o výsledcích informovat až po vyhodnocení, tedy v příští Čtrnáctce.

» Přejít na článek Jak se změní park Vidlák na webu http://www.praha14.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011