Hlavní menu:

11.12.2014, autor: KOK, kategorie: Změny územního plánu

Jaká bude Praha?

Jaká bude Praha?

Arnika vydala soubor doporučení pro kandidáty do Zastupitelstva hlavního města Prahy pro komunální volby 2014, který je nazván Jaká bude Praha? Deset klíčů k udržitelnému plánování a rozvoji města 2014 – 2018.

Jedná se o zajímavý dokument použitelný nejen před volbami. Ambicí Prahy je stát se velkoměstem evropského formátu. O úspěchu v této „soutěži“ nerozhodují novostavby, logistické haly ani silnice, ale kvalita života každého obyvatele.

Pražané se cítí dlouhodobě odstrčeni a zdá se jim, že se s nimi při rozhodování o jejich vlastním městě nepočítá. Po řadu let dostávaly přednost developerské změny územního plánu, téměř každý projekt velkých investorů byl na magistrátu posvěcen a zastupiteli schválen. Poslední volební období v tom nepřineslo příliš velkou změnu, i za poslední čtyři roky byla schválena řada změn územního plánu, které nebyly pro Prahu a její obyvatele ani vhodné, ani výhodné. Při návrhu územního plánu byly předány připomínky občanů k návrhu zadání Metropolitního plánu (magistrát jich obdržel přes 1600) a tyto připomínky byly smeteny ze stolu bez snahy se jimi zabývat, přemýšlet, proč je lidé nebo městské části úředníkům poslali.

Publikace Deset klíčů k udržitelnému plánování a rozvoji města 2014 – 2018 dává občanům návod jak postupovat při prosazování dílčích kroků ke zlepšení v oblasti udržitelného plánování a rozvoji Prahy.

Ke stažení: Jaka-bude-Praha.pdf, 4 MB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011