Hlavní menu:

03.05.2011, autor: KOK, kategorie: Vysočanská radiála

Kdy bude dokončena Vysočanská radiála?

Vysočanská radiála mezi mladoboleslavskou výpadovkou a Kbelskou ulicí je už téměř hotová. Postavené jsou mosty, estakáda, nadjezdy a vozovkám už chybí jen nejsvrchnější asfaltový koberec. Tedy až na malý ani ne sto metrový úsek poblíž sjezdu na Satalice který od sebe odděluje dvě skoro dokončené části rychlostní silnice.

Toto oraniště je zatím zablokováno pro přeložku plynového potrubí. Přeložka se však už léta nemůže stavět, protože majitelé okolních pozemků si nepřejí trubky pod svými parcelami.

Město si našlo jiné pozemky v depozitu pozemkového fondu. O ty se však zase přihlásil restituent. Spor o pozemky se tak nakonec dostal k soudu, který uvalil na celou věc předběžné opatření do doby, než definitivně rozhodne o vlastnických právech. V praxi to znamenalo, že na zmíněných pozemcích se do té doby nesmí kopnout do země. Optimistický termín na podzim 2010 zněl červen 2011.

Nový optimistický termín zní listopad 2011, jak jej v tisku potvrdil Jiří Zlatohlávek z odboru městského investora. Silnice přitom měla být zprovozněna již před několika lety. Otázkou je co se vlastně stane s již dnes tak přetíženou Kbelskou ulicí a průmyslovým okruhem, až zde začnou jezdit další auta z připojené Vysočanské radiály a nakolik se vlastně sníží zatížení Chlumecké a Kolbenovy ulice.

V současnosti budovaný úsek Vysočanské radiály měří 5,6 kilometru, jeho součástí jsou dvě mimoúrovňové křižovatky, dva mosty a dva nadjezdy. Celková cena silnice je 2,4 miliardy korun a z oblasti mezi mladoboleslavskou R10 a Kbelskou ulicí má odvést desetitisíce aut.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011