Hlavní menu:

05.10.2010, autor: KOK, kategorie: Novinky - Praha 14

Koho volit do zastupitelstva?

Jak při volbách do pražského zastupitelstva vybrat stranu, která bude nejlépe reprezentovat vaše názory? Nevládní organizace Arnika a Inventura demokracie spolu se serverem http://kohovolit.eu/ spustily předvolební kalkulačku, která voličům usnadní orientaci a během pár minut porovná postoj různých stran k zásadním otázkám.

Voliči v kalkulačce najdou pestrý mix dvaatřiceti otázek týkajících se například výstavby Kaplického knihovny, rozšiřování ruzyňského letiště, výstavby na zelené louce, bezdomovců, evidence zeleně, financování divadel, zadávání veřejných zakázek nebo zveřejňování majetkových přiznání zastupitelů. Otázky se také zaměřují na rozpočet a rozvoj Prahy, územní plán, veřejné zakázky a principy demokratického rozhodování zastupitelstva.

V závislosti na vašich odpovědích kalkulačka spočítá, která politická strana je vám názorově nejbližší. Celá akce zabere zhruba deset minut.

Jedním z klíčových úkolů nového zastupitelstva bude schválit nový územní plán. Protože tento dokument rozhodne o vývoji Prahy v příštích patnácti letech, měli by voliči přístup politických stran dobře zvážit. Současná politická reprezentace dosud vycházela vstříc zejména zájmům developerů a povolovala zástavbu zeleně i zemědělské půdy, vznikala problematická kancelářská a nákupní centra či satelitní čtvrtě.

Stejně jako stavební rozvoj bude pro život Pražanů v dalším volebním období důležitá i celková atmosféra kolem magistrátu a důvěra občanů v jeho představitele. Voliči by si měli ověřit, zda dají hlas těm, kdo prosadí transparentní rozhodování a účelné vynakládání veřejných peněz.

Předvolební kalkulačka je dostupná na adrese:

www.mestaprozivot.arnika.org/volby-2010

http://cs.kohovolit.eu/cz/praha/vote/1

» Přejít na článek Koho volit do zastupitelstva? na webu http://cs.kohovolit.eu/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011