Hlavní menu:

02.07.2007, autor: KOK, kategorie: Kontejnerové překladiště Malešice

Kontejnerové překladiště Praha - Malešice

Kontejnerové překladiště Praha - Malešice

Předmětem záměru je vybudování kontejnerového překladiště v Praze - Malešicích. Nový kontejnerový terminál bude součástí sítí veřejných kontejnerových terminálů určených pro překládku kontejnerů ISO třídy 1 v režimu silnice - železnice - silnice a nahradí stávající překladiště, které je situováno v prostorech nákladového nádraží Praha - Žižkov. Výstavba kontejnerového terminálu je plánována ve 3 etapách. Cílem 1. etapy je zajistit fungování kontejnerového překladiště v minimálním rozsahu tak, aby bylo možné vymístění stávajícího překladiště z prostoru žižkovského nákladového nádraží.

Pro provoz terminálu budou v jižní části areálu vybudovány dvě koleje, každá o obslužné délce 550 m. Podél severní hrany areálu bude vybudována příjezdová komunikace, na které bude probíhat řazení kamionů. Obsluhu překladiště budou zajišťovat 2 kolové překladače typu KALMAR. Projekt předpokládá pohyb 2-3 vlakových souprav denně a průměrnou obrátku 110 kamionů denně.

Blíže viz oznámení a související dokumentace, která je k nahlédnutí v Informačním systému EIA na stránkách CENIA http://www.cenia.cz/eia pod kódem PHA259.

Oznámení je k dispozici také na OOP MHMP Jungmanova 35/29 od 4.5.2007 do 4.7.2007. Písemná vyjádření je možné zasílat OOP MHMP do 4.7.2007.

Podrobnější informace viz dokumentaci Natura 2000 a text dokumentace Natura 2000.

» Přejít na článek Kontejnerové překladiště Praha - Malešice na webu http://portal.cenia.cz/.

Ke stažení: zverejneniVP-259_kontejner_prekladiste_malesice-1.pdf, 120 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011