Hlavní menu:

05.06.2013, autor: Časopis ČTRNÁCTKA č. 6/2013 , kategorie: Zajímavosti z tisku

Lehovec se dočká nového obchodu

Lehovec se dočká nového obchodu

Obyvatelé sídliště Lehovec i dalších lokalit v blízkosti tramvajové konečné v Hloubětíně se konečně dočkají nového obchodu. po dlouhých měsících dojíždění za nákupy se mohou těšit na brzké otevření nového supermarketu penny přímo u konečné zastávky tramvají. ten by se měl zákazníkům otevřít již koncem prázdnin.

„V rámci výstavby již byly provedeny nebo se v těchto dnech provádí terénní úpravy, základové konstrukce a vyzdívky. Otevření prodejny plánujeme pro zákazníky ke konci měsíce srpna, tedy ještě před zahájením nového školního roku,“ uvedl pro Čtrnáctku vedoucí marketingu českého zastoupení řetězce Penny Daniel Novotný.

Na rozdíl od stávající prodejny Penny Market na Vetiškově náměstí u stanice metra Hloubětín zde obchodní řetězec plánuje nový koncept, který v současné době podle Novotného znají zákazníci dvanácti prodejen Penny v Česku, které prošly přestavbou. „Prodejna nabídne zákazníkům na prodejní ploše 760 čtverečných metrů vedle supermarketu například i řeznictví,“ poodhalil Novotný s tím, že po dalších prostorech pro otevření prodejny se společnost v Praze 14 neohlíží.

PENNY V HLOUBĚTÍNĚ ZŮSTANE

„V současné době provozujeme 345 prodejen, prodejna v Praze 14 bude otevřena pravděpodobně jako 347 prodejna v ČR, jistě však jako pětadvacátá v hlavním městě,“ poznamenal Novotný s tím, že společnost Penny i nadále počítá s provozem stávající prodejny ve Starém Hloubětíně, aby tak byla svým zákazníkům co nejblíže. Právě velká vzdálenost k nejbližšímu obchodu s potravinami byla velkým problémem zejména pro starší obyvatele sídliště Lehovec. Poté co byla vloni zrušena zdejší samoobsluha, museli místní za nákupy vyrážet až na Rajskou zahradu nebo do výše zmiňovaného supermarketu v Hloubětíně.

Přes snahu radnice najít pro původní obchodní prostory na Lehovci nájemce, který by zde prodej potravin obnovil, se situace stále nezlepšila. Lehovec se tak zřejmě dočká blízkého obchodu právě s otevřením Penny Marketu u konečné tramvaje.

Ten by měl být otevřen koncem srpna, a to ne jen tak. Podle informací Čtrnáctky se mohou noví zákazníci Penny těšit na slevy, ale také na různé atrakce pro malé i velké. „Bude vydán speciální otevírací leták s akční nabídkou, uvnitř prodejny pro zákazníky připravíme ochutnávky a před prodejnou pak i zábavný program pro děti, kde plánujeme například skákací hrad a podobně,“ dodal Novotný.

» Přejít na článek Lehovec se dočká nového obchodu na webu http://www.praha14.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011