Hlavní menu:

01.09.2009, autor: KOK, kategorie: Komunitní centrum Hloubětín

Listy Prahy 14 informují o připravovaném KC Hloubětínská

Listy Prahy 14 informují o připravovaném KC Hloubětínská

Převzato z Listů Prahy 14 7-8/2009:

Komunitní centrum Hloubětínská 55

Jedním z klíčových bodů plánu rozvoje naší městské části, který má zlepšit občanskou vybavenost a koresponduje s komunitním plánem rozvoje sociálních služeb, je výstavba Komunitního centra Hloubětínská 55.

Tento plánovaný objekt bude postaven v místě bývalé školní družiny v Hloubětíně, pod kostelem sv. Jiří. Zub času je neúprosný (viz snímek dole) a stejně tak posudek statika... A tak staré budovy udělají místo nové stavbě. Naším záměrem je vybudovat kulturní a společenské centrum, které bude sloužit občanům. V bezbarierovém objektu je plánován víceúčelový společenský sál pro konání různých společenských akcí: koncertů, přednášek, školních akademií, výstav, eventuelně i plesů a tanečních. V přízemí bude rovněž kavárna s možností venkovního posezení s výhledem do zahrady. Klubovny v druhém patře nabídneme seniorům, sokolům a dalším společenským organizacím. Část prvního patra bude vyhrazena i pro komerční účely, neboť provoz podobného zařízení potřebuje finanční injekci.

Nezapomínáme ani na potřeby Řádu Křižovníků s červenou hvězdou, i ti zde budou mít svou kancelář. Z hlediska obce velice důležitou roli bude hrát nová obřadní síň; budeme moci nabídnout konání svatebních obřadů pro 30 i více osob v příjemném prostředí v klidové zónu. V případě velkých svateb pak může posloužit velký společenský sál s kapacitou cca 100 hostů. Reprezentativní budova s důstojnou svatební síní je v naší městské části potřeba. Velký sál s veškerým zázemím v Hloubětíně chybí od časů sokolovny (zbourané začátkem 60. let). Blízkost metra i autobusových a tramvajových zastávek činí historické jádro obce kolem kostela sv. Jiří a hloubětínského zámečku dopravně dostupné i pro občany Kyjí, Lehovce, Černého Mostu i Hostavic.

Ve zmiňované lokalitě se nachází jedinečná památka, Křižovnický dvůr. Všichni doufáme a věříme, že se dočkáme i jeho rekonstrukce... Vážení spoluobčané, jsme si vědomi toho, že jsou i další záležitosti, které potřebují urychlené řešení a investice, ať již jde o úpravu celého prostoru jižně od Poděbradské, okolí obchodního centra, nedostatek garáží a možnosti parkování vůbec, nikdy nekončící boj o čistotu a pořádek, údržba zeleně, stav vozovek, chodníků. Sami si jistě doplníte další. Rozhodně na tyto bolestivé problémy nezapomíme, některé se již daří řešit, viz rekonstrukce sítí a technické vybavenosti v Novém Hloubětíně.

Věříme, že vybudování komunitního centra přinese rozšíření kulturního a společenského vyžití, včetně možnosti setkávání k různým příležitostem nejen občanům Hloubětína.

Mgr. Jitka Žáková zástupkyně starosty

» Přejít na článek Listy Prahy 14 informují o připravovaném KC Hloubětínská na webu Listy Prahy 14.


© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011