Hlavní menu:

07.09.2016, autor: IPR, kategorie: Územní plán - platný

Manuál tvorby veřejných prostranství

Manuál tvorby veřejných prostranství

Kancelář veřejného prostoru IPR připravila pro Pražany Manuál tvorby veřejných prostranství. Jde o kuchařku pro městské organizace a městské části nebo investory, která ukazuje, jak zvýšit kvalitu ulic, náměstí či parků. Podobný dokument má mnoho vyspělých světových metropolí. Praze ale dosud chyběl.

Manuál tvorby veřejných prostranství slouží jako základní podklad pro koncepční přístup k veřejným prostranstvím v Praze. Manuál obsahuje principy, pravidla, doporučení a kritéria tvorby kvalitních veřejných prostranství. Jednotlivé části manuálu definují kvalitu veřejných prostranství a nástroje k jejímu dosažení ve struktuře od velkého měřítka po detail.

Manuál tvorby veřejných prostranství hl. m. Prahy přináší principy, pravidla, doporučení a kritéria tvorby veřejných prostranství. Manuál definuje kvalitu veřejných prostranství, reaguje na dlouhodobě neřešené problémy a zabývá se nástroji ke zlepšení situace od celku až po detail.

Návrh Strategie rozvoje veřejných prostranství hl. m. Prahy analyzuje současné problémy, formuluje východiska a cíle kvalitního rozvoje veřejných prostranství a nastiňuje možné nástroje k jeho dosažení. Návrh Strategie lze současně chápat jako důvodovou zprávu Manuálu a jeho úvod.

Na rozdíl od většiny vyspělých metropolí, Praha doposud žádný podobný dokument oficiálně neměla. Manuál a návrh Strategie, které vytvořila Kancelář veřejného prostoru IPR, jsou prvním nástrojem komplexního přístupu ke zvyšování kvality pražských veřejných prostranství.

» Přejít na článek Manuál tvorby veřejných prostranství na webu http://manual.iprpraha.cz/cs/manual-tvorby-verejnych-prostranstvi.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011