Hlavní menu:

22.01.2010, autor: KOK, kategorie: Doprava - Kyje nad rybníkem

Nebezpečné parkování vozidel v křižovatce ulic Hůrská – Vajgarská

U restaurace Sochi, která již svojí polohou těsně u hranice chodníku a brání ve výhledu do křižovatky ulic Hůrská – Vajgarská parkují nevhodně návštěvníci restaurace.

Obyvatelé čtvrti Nad Rybníkem upozorňují již delší dobu na nebezpečnou dopravní situaci, která v poslední době vzniká v prostoru křižovatky ulic Hůrská – Vajgarská.

U restaurace Sochi, která již svojí polohou těsně u hranice chodníku a brání ve výhledu do křižovatky zmíněných ulic, stojí řada zaparkovaných vozidel návštěvníků i majitelů restaurace Sochi.

Při výjezdu z ulice Vajgarská jsou tak řidiči nuceni se těmto vozům vyhýbat, tím se dostávají do protisměru, kde ale nemají kontrolu, zda proti nim nevyjíždí vozidlo z ulice Hůrská. Stala se zde již řada konfliktních situací, prozatím naštěstí bez následků. Parkující řidiči nejsou ničím omezováni a zřejmě si ani neuvědomují, co mohou způsobit.

Občanské sdružení Kyjský občanský klub proto navrhlo, v dopise adresovanému Odboru výstavby a dopravy Úřadu městské části Praha 14, umístění dopravního značení „Zákaz zastavení“, nebo umístění zrcadla, aby bylo možné zahlédnout přijíždějící vozidlo v protisměru.

Ke stažení: Dopis adresovaný Odboru výstavby a dopravy Úřadu městské části Praha 14, 70 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011