Hlavní menu:

10.06.2020, autor: Blesk, kategorie: Rajská zahrada

Nová lávka na Rajské zahradě: Spojí metro s železniční stanicí, projekt vyjde na 3,85 milionu

Nová lávka na Rajské zahradě: Spojí metro s železniční stanicí, projekt vyjde na 3,85 milionu

Projekt lávky přes Chlumeckou ulici v Praze 14 k plánované železniční zastávce Rajská zahrada vyjde magistrát na 3,85 milionu korun. Práce pro město provede společnost Pontex. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného ve věstníku veřejných zakázek. Lávka v budoucnu propojí stanici metra B Rajská zahrada s železniční zastávkou. Vznikne během rekonstrukce železniční trati, kterou provede Správa železnic (SŽ). Kdy přesně bude lávka či zastávky zprovozněny, není jasné.

Vybraná firma pro hlavní město připraví veškerou dokumentaci a vykoná inženýrskou činnost, které jsou nutné pro vydání stavebního povolení. Zároveň dokument připraví tak, aby podle něj mohl magistrát vypsat tendr na firmu, která provede samotné stavební práce. Při nich společnost v budoucnu zajistí autorský dozor.

Snadný přestup

Na Rajské zahradě má vzniknout nový dopravní přestupní uzel. „Výběrem projektanta lávky na Rajské zahradě jsme udělali důležitý krok k nové železniční zastávce, která bude mít na příjezdu a odjezdu z Prahy přímý a snadný přestup na metro,“ uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Na Rajské zahradě staví rovněž autobusy MHD a vedení města mluvilo v uplynulých měsících i o možnosti prodloužit tramvajovou trať z Lehovce Chlumeckou ulicí.

Kromě proměny na Rajské zahradě čeká Prahu 14 rovněž rekonstrukce terminálu u stanice metra Černý most. Pražští radní letos v dubnu schválili přípravu studie rekonstrukce. Cílem je nahradit zastaralé konstrukce, které jsou ve špatném stavu. Zlepšit se má také propojení mezi metrem a autobusy a terminál bude připraven na případné přivedení tramvajové tratě.

» Přejít na článek Nová lávka na Rajské zahradě: Spojí metro s železniční stanicí, projekt vyjde na 3,85 milionu na webu https://www.blesk.cz/.

Ke stažení: ZS_Rajska_Zahrada3-2.jpg, 110 kB;
ZS_Rajska_Zahrada2.jpg, 73 kB;
Smlouva, 2 MB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011