Hlavní menu:

01.07.2015, autor: MČ Praha 14, kategorie: Doprava - Kyje nad rybníkem

Opravy vodovodů

V ulicích nad Kyjským rybníkem vládne od začátku března 2015 čilý stavební ruch - důvodem je rekonstrukce vodovodů, silnic a chodníků.

V ulicích nad Kyjským rybníkem vládne od začátku března 2015 čilý stavební ruch. Důvodem je rekonstrukce tamních vodovodů, silnic a chodníků, která se zimní přestávkou potrvá až do léta příštího roku. „Kromě oprav chodníků, na něž půjdou finanční prostředky z rozpočtu naší městské části, je akce ryze v režii Pražské vodohospodářské společnosti,“

vysvětluje místostarostka Prahy 14 Ing. Ilona Picková, která má dopravu ve své gesci.

Na jaře začaly a zhruba do poloviny letošního října budou postupně pokračovat práce v ulicích Hejtmanská, Vranovská, Sklenská a Metujská mezi Hůrskou a Sklenskou. Znovu se dělníci a těžké stroje do čtvrti vrátí po zimní přestávce – v polovině března příštího roku. Zhruba do poloviny srpna zde dokončí rekonstrukci v ulici Metujská – mezi Sklenkou a Černičnou a dále v ulicích Zdobnická, Želivská, Černičná, Tálinská a Vajgarská.

S rekonstrukcí jsou spojena dopravní opatření, respektive značené objížďky a operativní omezování vjezdu do dotčených ulic, v nichž zároveň platí zákaz stání. Na nezbytně nutnou dobu jsou rovněž průběžně částečně uzavírány chodníky. „O dopravních opatřeních i o průběžných odstávkách vody, bez nichž není možné vodovody a přípojky vyměňovat, dostávají dotčené domácnosti informace do poštovních schránek,“ upozorňuje místostarostka Picková. Do oprav chodníků v dotčených ulicích městská část ze svého rozpočtu plánuje uvolnit celkem 9,6 milionu korun bez DPH.

» Přejít na článek Opravy vodovodů na webu https://www.praha14.cz/.


© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011