Hlavní menu:

23.07.2013, autor: KOK, kategorie: U Čeňku

Park U Čeňku – výběrové řízení

Park U Čeňku – výběrové řízení

Magistrát zahájil otevřené výběrové řízení na první etapu výstavby parku U Čeňku. První etapa bude probíhat v centru budoucího parku, jižně od sídliště Černý Most (mezi ulicí Arnošta Valenty a potokem Chvalka). Jedná se o zemní práce a vybudování komunikace. Výstavba by měla začít ještě letos a vyjde maximálně na 30 miliónů korun, definitivní cena ale vzejde z výběrového řízení. Součástí projektu je dětské hřiště, hřiště pro seniory, víceúčelové travnaté hřiště a terénní valy i výhledy pro pěší.

ID této veřejné zakázky je P13V00007786 "Park U Čeňku" etapa 0001 - Centrum - zemní práce a komunikace (otevřené řízení, stavební práce)“. Lhůta pro doručení nabídek je do 29.07.2013 10:00:00. Podrobnosti k výběrovému řízení je v systému nabídka GORDION.

https://www.egordion.cz/nabidkaGORDION/zakazkaProfilList.seam

http://www.urm.cz/cs/mestske-investice/detail/1268/park-u-cenku 

 

Charakteristika stavby celé etapy 0001

Plochy nevyužívané zeleně mezi ulicí Arnošta Valenty a potokem Chvalka budou nahrazeny rekreačním parkem s intenzivním i extenzivním využitím a vznikne zde členitá plocha zeleně se třemi zemními tělesy sloužící k rekreačnímu vyžití (v 1 části budou vybudovány dvě zemní tělesa). Plocha parku v 1.etapě výstavby má rozlohu cca 16 ha.

Areál bude po dokončení všech částí I etapy možné využít pro aktivní sport, odpočinek a rekreaci. Etapa 0001 parku U Čeňku zahrnuje v severní části území rozlehlé dětské hřiště, „hřiště pro seniory“ a víceúčelové travnaté hřiště (herní a pikniková louka), ve zbývající ploše parku jsou tři terénní valy (velryba, trojúhelník a bumerang) s výhledy pro pěší, pro cyklokros a sáňkování doplněné sítí chodníků a cest.

V parku jsou navrženy plnohodnotné sadové úpravy včetně výsadby stromů a keřů a park bude vybaven prvky městského mobiliáře (lavičky, odpadkové koše, stojany pro kola). Veškeré nové chodníky a cesty v parku budou osvětleny. V jižní části parku nad stávající cyklostezkou bude zřízen suchý polder pro dočasné zachycení dešťové vody při větších deštích.

Napříč územím ve směru jihozápad severovýchod bude postavena in-line stezka, která na jihozápadě končí otočkou a na severovýchodě bude zřízena eliptická dráha. Jednotlivé výše popsané aktivity budou propojeny dalšími stezkami pro pěší jak se zpevněným dlážděným povrchem, tak s povrchem z minerálního betonu. V parku budou i travnaté cesty zajišťující přístup na zemní valy.

Na západní straně území mezi ulicí Arnošta Valenty a hrází rybníka Martiňák bude zrealizována nová propojovací nemotoristická komunikace pro společný, ale oddělený provoz pěších a cyklistů.

Podél zahrádkářské kolonie na západě území bude stávající nezpevněná komunikace zrekonstruována na živičnou komunikaci, doplněnou o vjezdy na sousední parcely.

V blízkosti areálu podél ulice Arnošta Valenty bude k dispozici 54 nových kolmých parkovacích stání, která vzniknou doplněním stávajících na jižní straně komunikace. V severozápadním rohu území bude zřízen nový hlavní vstup do parku od Černého Mostu včetně úpravy stávajícího chodníku.

 

Charakteristika stavby 1. části

V rámci výstavby 1. části etapy 0001, která je součástí této dokumentace, dojde k výstavbě parkovacích stání podél ulice Arnošta Valenty, k výstavbě vstupu pro pěší od ulice Arnošta Valenty, In – line stezky a severního dlážděného chodníku.

 

Investorem stavby je hlavní město Praha.

Předpokládané zahájení stavby: 2013

Předpokládané dokončení stavby: 2014

 

Ke stažení: Park_U_Cenku_etapa_001_Centrum_zemni_prace-2.jpg, 1 MB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011