Hlavní menu:

27.03.2010, autor: KOK, kategorie: Kulturní dům Kyje

Parkové úpravy v okolí kulturního domu v Šimanovské ulici

Likvidace stavebního odpadu a parkové úpravy v okolí kulturního domu v Kyjích

S jarním obdobím a po ústupu sněhové nadílky nás překvapili provedené parkové úpravy v okolí kulturního domu v Šimanovské ulici. Stavba rekonstruovaného kulturního domu v Šimanovské ulici v ceně okolo 60 mil. korun byla na konci roku dokončena a zbývaly jen poslední úpravy okolí postižné důsledky stavební činnosti. Pro mnohé zodpovědné je to možná banalita, ale městská část za tak obrovskou sumu proinvestovaných veřejných financí by měla požadovat opravdu kvalitní práci.

Stavební firma sice po pěti měsících uklidila nepořádek, který způsobila, ale tím způsobem, že značnou část stavebního odpadu naházeli dolu ze svahu ke Kyjskému rybníku a pod stromy, které jsou v tomto svahu. Nečinili to tak za noční tmy, tak je i vidělo několik našich občanů.

Vše narychlo omlouvali příjezdem kontejneru v dalších dnech. Zřejmě si tedy přidělali trochu práce, protože uklidit celý ten svah mezi jednotlivými stromy a keři bude celkem hodně práce.

Morální a estetická laťka a dodržování zákonů o likvidaci stavebního odpadu asi nejsou silnou stránkou této dodavatelské firmy.

Také poklady, na jiných místech, které jsou určené pro ozelenění a výsadbu stromů a keřů nejsou dobře připraveny. Zjevně by bylo potřebné odstranit cca 30cm podkladu, navézt zeminu, tak aby instalovaná zeleň měla šanci přežít a úspěšně vegetovat. Samozřejmě je také potřebné zabezpečit potřebnou údržbu (hnojeni a zalévaní).

Někdy se říká, že více než slova napoví obrázek – podívejte se tedy do připojené fotogalerie.

28.03.2010 09:54:18

Parkové úpravy v okolí kulturního domu

Parkové úpravy v okolí kulturního domu
v Šimanovské ulici

Parkové úpravy v okolí kulturního domu v Šimanovské ulici

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011