Hlavní menu:

31.12.2012, autor: KOK, kategorie: Coca Cola Kyje

Podány připomínky k záměru EIA – Sklad Coca-Cola Kyje

Anketa

Souhlasíte s návrhem stavby nové skladovací haly Coca-Cola o výšce 36 m a rozměrech 150 x 115 m?
ANO – souhlasím s výstavbou skladovací haly Coca-Cola (35%)
 
NE - odmítám, aby megasklad o výšce 36 metrů byl postaven v blízkosti zástavby RD a přírodního parku (35%)
 
Je mi to jedno (31%)
 
Podány připomínky k záměru EIA – Sklad Coca-Cola Kyje

Kyjský občanský klub podal vyjádření k dokumentaci pro záměr „Nová skladovací hala Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o., Praha 14, k.ú. Kyje, k.ú. Hostavice“.

Nesouhlasíme se zveřejněným záměrem na výstavbu monobloku nové plně automatizované skladovací haly a haly expedice ve stávajícím areálu Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o., protože hala bude mít rozměry cca 150 x 115 m a výšku cca 36 m (atika), a má být umístěna v těsné blízkosti přírodního parku Klánovice – Čihadla. Svým objemem a umístěním tato stavba narušuje krajinářsky a ekologicky cenné partie městské krajiny, přírodního parku Klánovice-Čihadla, parku u Hostavického zámečku a revitalizovaný suchý poldr toku Rokytky a Štěrboholského (Hostavického) potoka. Okolo navrhované stavby také vedou významné cyklostezky, turistické stezky (Pilská ulice).

Navrhovanou stavbou budou také výrazně narušeny hodnoty významného kulturního dědictví – historické jádra obcí Hostavice a Kyjí s kostelem sv. Bartoloměje, zámeček v parku ulice Pilská v Hostavicích.

V dané oblasti jsou postupně realizována opatření směřující k posílení celkové ekologické stability a estetické hodnoty městské krajiny (revitalizace suchého poldru, revitalizace toku Rokytky a Štěrboholského (Hostavického) potoka, revitalizace parku u Hostavického zámečku, realizace parku V Čeňku, který má celoměstský význam a navrženou stavbou by tyto investice byly zcela znehodnoceny.

Rozsáhlý skladový objekt, zejména svojí výškou 36 m, ale také půdorysem 150 x 115 m je zcela dominantní a kontrastuje s okolní nízkopodlažní zástavbou, zejména rodinných domků. Navrhovaná stavba má tak zásadní vliv na krajinný ráz a životní prostředí obyvatel i návštěvníků této rekreační oblasti s celopražským významem. Záměr se svým rozsahem a velikostí zjevně do lokality nehodí.

Ke stažení: Vyjádření k dokumentaci pro záměr „Nová skladovací hala Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o., Praha 14, k.ú. Kyje, k.ú. Hostavice“, 3 MB;
Vyjádření k dokumentaci pro záměr „Nová skladovací hala Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o., Praha 14, k.ú. Kyje, k.ú. Hostavice“ - Přílohy, 2 MB;
Vizualizace_Coca-Cola_Hostavice_Lomnicka_V_Cenku-13-3.jpg, 382 kB

Ke stažení: Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Rok 2012 - záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 150 x 115 m a výšce cca 36 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

Rok 2019 - nový záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 100 x 70 m a výšce cca 20 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

31.12.2012 08:30:06

COCA COLA - Kyje - EIA - Nová skladovací hala (návrh rok 2012 a 2019)

COCA COLA - Kyje - EIA - Nová skladovací hala (návrh rok 2012 a 2019)
Praha, Kyje, Hostavice

Fotografie a vizualizace návrhů skladovací haly Coca-Cola rok 2012 a rok 2019

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011