Hlavní menu:

26.08.2009, autor: KOK, kategorie: Zámecký park v Hostavicích

Rozhodnuto o kácení stromů v parku zámečku v Hostavicích

Rozhodnuto o kácení stromů v parku zámečku v Hostavicích

Dne 30.7.2009 proběhlo nové správní řízení ke kácení dřevin v zámeckém parku v Hostavicích.
Toto nové správní řízení ke kácení dřevin v zámeckém parku v Hostavicích se koná téměř po dvou letech od zahájení předchozího správního řízení které se týkalo pokácení 134 ks listnatých dřevin (javor, dub, akát, jasan, lípa, vrba, bříza, třešeň, jírovec) a 18 ks jehličnatých dřevin (smrk, modřín, borovice, jalovec, cypříšek, zerav), které bylo na základě protestů občanských sdružení, občanů i odborné veřejnosti zrušeno.
Odbor životního prostředí Úřadu městské části Praha 14 proto na základě zpracovaného znaleckého posudku ze dne 15.7.2008 zahájil dne 3.6.2009 nové správní řízení ve věci pokácení 52 ks listnatých dřevin (javor, dub, akát, jasan, lípa, bříza, jírovec, jilm), 8 ks jehličnatých dřevin (smrk, modřín, borovice, jalovec) a 89 m2 porostu smrku na pozemku parc. č. 145, k. ú. Hostavice. K účasti v řízení se přihlásilo občanské sdružení Kyjský občanský klub a občanské sdružení Ateliér pro životní prostředí. Občanské sdružení Ateliér pro životní prostředí se dne 22.7.2009 v zastoupení Ing. Václava Drbohlava seznámilo s obsahem spisu. Dne 30.7.2009 potom proběhlo ústní jednání. Ústního jednání se zúčastnil zástupce vlastníka pozemku, kterým je OSMI a občanské sdružení Kyjský občanský klub.
Podkladem pro stanovení počtu kácených dřevin je posudek zpracovaný RNDr. Boženou Gregorovou, CSc. - znalec z oboru zemědělství odv. ovocnictví a zahradnictví - speciální dendrologie, ošetřování, ochrana a poškozování stromů, který byl zpracován dne 15.7.2008 na základě požadavku České inspekce životního prostředí /dále jen ČIŽP/, Oblastní inspektorát Praha, Wolkerova 11/40, Praha 6.

Ke stažení: Rozhodnutí o kácení 52 ks listnatých dřevin a 8 ks jehličnatých dřevin v parku zámečku v Hostavicích, 576 kB;
Rozhodnutí o kácení 52 ks listnatých dřevin a 8 ks jehličnatých dřevin v parku zámečku v Hostavicích, 697 kB;
Rozhodnutí o kácení 52 ks listnatých dřevin a 8 ks jehličnatých dřevin v parku zámečku v Hostavicích, 603 kB

Ke stažení: Káceni dřevin park Hostavice - správní řízení 2009 - rozhodnutí

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011