Hlavní menu:

19.06.2007, kategorie: Kyjský rybník

Uzavřen výběr dodavatele revitalizace a odbahnění Kyjského rybníka

Rada hlavního města Prahy na svém 22. jednání dne 19. 6. 2007 vybrala dodavatele revitalizace a odbahnění Kyjského rybníka. Dodavatelem bude sdružení Geosan - Liatik (Geosan Group a.s. a Liatik, s.r.o.). Společnost GEOSAN GROUP a. s. (http://www.geosan-group.cz) jednou z nejvýznamnějších stavebních společností na tuzemském trhu. Firma Liatik spol. s r.o. (http://www.liatik.cz) byla založena v roce 1996, jako společnost zabývající se výstavbou a odbahňováním vodních nádrží a rybníků formou subdodávek pro obce a soukromé investory. Realizovala například odbahnění rybníka Máčidlo Velký Osek, Šenkvice, Březí u Říčan a Koloděje. Cena zakázky je téměř 76 miliónů korun a projekt je spolufinancován z prostředků evropských fondů.
Dle informací z tiskové zprávy MHMP se počítá se zahájením obnovy Kyjského rybníka na konci června 2007 a s dokončením v červenci 2008. Předpokládá se, že v rámci prací firmy vytěží a odvezou na skládku nebezpečných odpadů 60 tisíc kubíků bahna (vrstva bahna je místy až metr vysoká) znečištěného zejména ropnými látkami.
Doposud byla rámci projektu Obnova a revitalizace pražských nádrží dokončena rekonstrukce Velkého Počernického rybníka, nádrže N1 v městské části Praha 13 a rybníka U Vodotoku v Praze 4. Nyní je tedy na řadě Kyjský rybník a v přípravě jsou dále rozsáhlé projekty revitalizací na vodním díle Džbán a také na nádrži Hostivař.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011