Hlavní menu:

13.04.2012, autor: ČTK, kategorie: Zajímavosti z tisku

V cyklistické kampani pojedou do práce na kole na 3000 lidí

V cyklistické kampani pojedou do práce na kole na 3000 lidí

Do práce na kole by letos v rámci stejnojmenné kampaně mohly vyrazit až tisíce lidí, a to včetně nizozemského velvyslance a manažerů z předních firem. Organizátoři z iniciativy Auto*Mat očekávají v druhém ročníku akce na podporu tohoto druhu dopravy ve městech na 3000 cyklistů. Přihlášky mohou firemní týmy posílat do konce dubna.

Kampaň s názvem "Do práce na kole" sdružení poprvé spustilo před rokem. Tehdy do sedel v rámci soutěžního klání usedlo více než 1000 tisíc lidí, kteří se rozhodli vyměnit hromadnou dopravu či vůz za bicykl a co nejvíce jej využít pro cestu do zaměstnání.

"Oproti loňskému roku jsme nepatrně upravili pravidla. Budeme tentokrát více přihlížet k pravidelnosti cyklodojížděk než k najetým kilometrům. Přidali jsme také další města. Kromě Prahy a Pardubic se letos zapojí také Brno a Liberec," odhalila podrobnosti manažerka kampaně Iva Nevečeřelová s tím, že přihlášky je možné zasílat na adresu www.dopracenakole.net. Za poslední dva týdny Auto*Mat eviduje již přes 500 zaregistrovaných cyklistů.

Všichni přihlášení do začátku května utvoří dvou až pětičlenné firemní týmy, které budou po celých 21 pracovních dní soutěžit o to, který z nich nejčastěji využije kola namísto hromadné dopravy či vozu. Na ty nejaktivnější pak čeká 7. června slosování o cyklistické ceny.

Jedním z potvrzených účastníků je i nizozemský velvyslanec v Praze Jan C. Henneman, který je vášnivým cyklistou a i v dnešním nevlídném počasí na tiskovou konferenci dorazil na svém skládacím kole. "Největší problém tady u vás asi je, že tady máte hodně kopců. Ale na druhou stranu v Amsterdamu nám zase nepřeje počasí, je tam velmi větrno," řekl ČTK. On sám Prahou na kole jezdí rád, přesto ale podotýká, že Praha k cyklistům přistupuje poněkud macešsky. "Když například kombinujete metro s kolem, což je mimochodem asi ta nejvýhodnější možnost přepravy po Praze, tak musíte kolo z metra vynášet po schodech. Přitom kdyby se vedle nich umístila malá rampa pro kolo, bude to levné a přesto velmi praktické," dodal Henneman.

Loňského premiérového ročníku kampaně se zúčastnilo na 270 týmů s celkem 1025 cyklisty z více než 180 firem a institucí. Do sedel usedli zaměstnanci bank, ministerstev, mobilních operátorů, pojišťoven či kulturních organizací.

Zdroj:

Autor: 12.04.2012, ČTK, www.ctk.cz

www.dopracenakole.net

» Přejít na článek V cyklistické kampani pojedou do práce na kole na 3000 lidí na webu www.ctk.cz.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011