Hlavní menu:

01.05.2012, autor: KOK, kategorie: Novinky - Praha 14

Ve kterých restauracích na čtrnáctce máte zdarma vodu z vodovodu?

Kohoutková voda
Kohoutková voda

Kdo by si myslel, že pokud si objedná v restauraci vodu z vodovodu, dostane ji zdarma, mýlil by se. Kohoutková voda je totiž levnější než ta balená, proto ji většina podniků svým hostům nenabízí. Kohoutková voda přitom šetří životní prostředí a je mnohonásobně levnější. Přesto však v některých restauracích vodu z vodovodu dostanete. Stačí jenom říct.

Čerstvá kohoutková? Stačí říct!

Už jste tento název někde četli, ale nemůžete si vzpomenout kde?

Společnost Veolia Voda Česká republika připravila pro restaurace projekt pod názvem „Čerstvá kohoutková? Stačí říct!“ v létě 2009.

Cílem projektu je podpořit nabídku „kohoutkové“ v restauracích a kavárnách, zlepšit image vody z kohoutku. Nápis můžete najít na dveřích některých restaurací a znamená, že v takto označených restauracích si na požádání můžete objednat vodu z kohoutku zdarma. Samozřejmě vám ji nenaservírují samotnou, ale vždy buď k jídlu, nebo ke kávě.

V celé České republice nabízí vodu z kohoutku zdarma už více než 250 restaurací, na Praze 14 jsou to tři restaurace.

Restaurace v Praze 14, ve kterých dostanete zdarma vodu z vodovodu:

Hotel Svornost, Novozámecká 284, Dolní Počernice

Ikea, Chlumecká 10, Černý Most

Vinotéka, Bryksova 750, Černý Most

Projekt je omezen na oblasti, kde Veolia Voda. Do projektu se zapojili restaurace v Praze, Hradci Králové, Plzni a okolí, v celých severních Čechách, na Příbramsku, v Českém Brodě, Kladně, Mělníku, Kralupech nad Vltavou, Slaném, Rakovníku, v obcích kolem západního okraje Prahy, v Olomouci, Zlíně a okolí. Kompletní seznam restaurací a pohostinských zařízení, kde vodu z vodovodu dostanete, najdete na www.kohoutkova.cz.

Novinkou je také aplikace Kohoutkova.cz určená pro iPhone. Aplikace slouží pro vyhledání nejbližší kavárny či restaurace, ve které vám nabídnou vodu z kohoutku. U vybrané restaurace vám aplikace ukáže cestu z výchozího bodu na mapě, nabídne kontaktní údaje pro případnou rezervaci či www adresu pro získání více informací. Aplikace je zdarma ke stažení http://itunes.apple.com/cz/app/kohoutkova-cz/id427781877?mt=8.

» Přejít na článek Ve kterých restauracích na čtrnáctce máte zdarma vodu z vodovodu? na webu http://www.kohoutkova.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011