Hlavní menu:

15.03.2012, autor: KOK, kategorie: Územní plán - platný

Výbor územního rozvoje MHMP projednával změny územního plánu

Na počátku března se podruhé sešel výbor územního rozvoje v novém složení po magistrátním "převratu". Na programu bylo projednávání zásadních změn územního plánu. Občané zde na rozdíl od předchozích jednání dostali možnost říci svůj názor. Výbor pak hlasoval o každé změně zvlášť. Několik záměrů, proti kterým místní obyvatelé protestovali, zastupitelé odložili.

Výbor územního rozvoje tři hodiny projednával pouze změny současného územního plánu. Jejich přípravu zahájil magistrát ještě za primátorování Pavla Béma zpravidla na přání developerů. Proč v nich pokračuje i nové vedení města, zůstává záhadou.

Oproti dřívějším jednáním výboru byl značný posun už v tom, že zástupkyně obyvatel mohla promluvit a někdo ji poslouchal. Výbor navíc nehlasoval o celém balíku změn územního plánu najednou, ale každá změna se řešila jednotlivě. Mimo jiné je tak možné zjistit, jak hlasoval konkrétní zastupitel o konkrétním záměru.

Další desítky změn územního plánu se budou projednávat na příštím zasedání výboru v polovině dubna. Změny, které výbor 1. března schválil, se mohou dostat již na program příštího jednání zastupitelstva.

Na otázku, jaký je harmonogram přípravy nového územního plánu, nový radní Tomáš Hudeček nedokázal odpovědět. Řekl jen, že územní plán se podle zákona musí schválit do konce roku 2015 a magistrát bude jednotlivé kroky činit v takových termínech, aby se to stihlo. Problémem je, že za Pavla Béma se příprava nového územního plánu dostala za celé volební období pouze do druhé fáze ze tří.

Pokud by nový radní Tomáš Hudeček chtěl zahájit přípravu a projednání nového tzv. metropolitního plánu, má na všechny tři fáze čtyři roky, ale do této doby zasáhnou nové komunální volby.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011