Hlavní menu:

13.12.2006, kategorie: Golf Resort

Vyjádření k dokumentaci pro záměr "GOLF RESORT BLACK BRIDGE - Dolní Počernice"

Kyjský občanský klub se seznámil dne 9. 11. 2006 s dokumentací k pro záměr "GOLF RESORT BLACK BRIDGE, Praha 9 - k.ú. Dolní Počernice, Horní Počernice" zpracovanou jako podklad pro rozhodnutí podle § 36 odst. 3 správního řádu a podal připomínky (viz příloha).
Areál golfového hřiště GOLF RESORT BLACK BRIDGE bude realizován na celkové ploše cca 75,06 ha v prostoru jižně od sídliště Černý Most - s ohraničením rybníkem Martiňákem (Čeňkem), potokem Chvalka, nájezdem na Pražský okruh (R1) od obchodního střediska IKEA a výběžkem Xaverovského háje. V rámci záměru vybudovat golfové hřiště je přímo v přírodním parku Klánovice-Čihadla navrženo vybudování 18-ti jamkové veřejné hřiště s tréninkovou plochou pro nácvik hry. Výstavba hřiště znamená vybudování technicky náročného hřiště s množstvím překážek včetně pískových bunkrů, dynamickým modelováním terénu a vznikne zde také 5 vodních ploch. V areálu bude 10 budov bungalovů s 2 apartmány 2+kk, každý s garáží (s kapacitou 40 ubytovaných), 2 budovy zázemí se 4 byty 2+kk pro zaměstnance, každý s garáží a golfový klub spolu s hospodářským zázemím klubu.
Do lokality navrženého golfového hřiště bude nutné, dle předložené dokumentace, dopravit cca 1600000 t stavebních hmot v období cca 400 dní. Denně bude proto nutné přepravit okolo 4000 t stavebních hmot. Při použití nákladních automobilů typu SCANIA o přepravním množství 18 t pak bude denně vjíždět a vyjíždět do lokality stavby cca 225 nákladních automobilů. Celkově bude na toto množství potřeba cca 888889 automobilů. V lokalitě hřiště bude provedena zcela zásadní modelace terénu, která není v souladu s krajinným rázem okolní krajiny (vyvýšeniny, pískové bunkry a umělá jezírka). Stavba také zasahuje do ochranného pásma chráněného území Xaverovský háj a dotýká se přírodního parku Klánovice-Čihadla a chráněného území V Pískovně.
K návrhu této stavby podal KOK námitky a připomínky (viz příloha).

Ke stažení: Připomínky, 0 B;
Golf Počernice - přehled, 836 kB;
Golf Počernice - přehled 2, 970 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011