Hlavní menu:

03.09.2009, autor: KOK, kategorie: Různé stavby

Vyjádření ke změně stavby výrobního areálu Českobrodská 370

Rada městské části Praha 14 přijala usnesení č. 456/RMČ/2009 k vyjádření městské části Praha 14 ke změně stavby "Rekonstrukce a dostavba stávajícího výrobního areálu Praha, Hostavice, Českobrodská č. p. 370".

Současná sestava různě vysokých budov areálu má být dostavěna do podoby jednolité hmoty o 3 nadzemních podlažích a jednom podlaží ustupujícím (4. NP). 1. a 2. NP je věnováno polygrafickému a knihařskému provozu, 3. NP představuje rezervu pro další rozvoj podniku, alternativně (dočasně) může být pronajato pro administrativu a obchod. Ustupující 4. NP je obytné navržené pro 4 byty. V podzemí jsou sklady a garáž pro 17 osobních aut. Odstupy obrysu třípodlažní části stavby od stávajících obytných staveb (rodinných domů) jsou 18 a 25 m. V případě domu ve vzdálenosti 18 m se jedná o situaci odpovídající stávajícímu stavu. Výška stěny v místě nejbližším dotčenému RD je cca 12,7 m.

Při severní straně pozemku je podél ul. Českobrodské nepravidelná řada vzrostlých topolů vlašských. V těsné blízkosti dotčených pozemků je jich celkem 8. 3 topoly mají být zachovány a 4 posouzeny, případně pokáceny. Topol v místě navrženého severního vjezdu na pozemek bude pokácen. Navržena je náhradní výsadba při ul. Pasecká.
Městská část Praha 14 jako účastník řízení požaduje přerušit řízení o umístění stavby a upravit dokumentaci záměru tak, aby vyhovovala požadavkům OTPP na dopravu v klidu a aby stavba byla dopravně obsloužena výhradně ze severní strany z ul. Českobrodské. Městská část Praha 14 dále nesouhlasí s výpočtem dopravy v klidu, který nezahrnuje plné navržené využití 2. NP (velkoplošná kancelář, příp.vzorkovna).

» Přejít na článek Vyjádření ke změně stavby výrobního areálu Českobrodská 370 na webu http://www.praha14.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011