Hlavní menu:

28.11.2010, autor: KOK, kategorie: Novinky - Praha 14

Změň politiku – demonstruj!

Změň politiku – demonstruj!

Demonstrace proti ustavení koalice ODS a ČSSD se uskuteční na Mariánském náměstí v úterý 30. listopadu od 9:00 hodin. Poté se účastníci vydají do jednacího sálu podívat se na průběh hlasování a předají zastupitelům Listopadovou výzvu. Zastupitelstvo začíná jednat od 10:00.

Úterní ustavující zasedání zastupitelstva bude tedy zřejmě provázet masivní demonstrace, na magistrát a zastupitele bude dohlížet policie. Nyní již přes 20 tisíc lidí podepsalo výzvu pražským zastupitelům, aby nepodpořili magistrátní koalici ODS a ČSSD. Už dva a půl tisíce podpisů denně přibývá pod výzvu pražským zastupitelům.

Prostřednictvím sítě facebook už potvrdily účast tři tisíce lidí. I proto už magistrát přijal některá bezpečnostní opatření. Oproti dřívějším zvyklostem se například novináři musejí na zasedání akreditovat. V budově Nové radnice, kde zastupitelstvo zasedá, i před ní, bude zvýšená ostraha, dohlížet na průběh jednání bude policie i městští strážníci.

Kapacita jednacího sálu pro veřejnost je malá, tak se s podepsanou výzvou do sálu dostanou asi pouze zástupci demonstrujících.

V 9.00 hodin budou v Brožíkově sále Staroměstské radnice slavnostně předána osvědčení novým členům Zastupitelstva hl. m. Prahy.

Ustavující zasedání pražského zastupitelstva se bude konat od 10.00 hodin ve Velkém jednacím sále v budově Nové radnice (Mariánské nám. 2, Praha 1, 1. patro).

Pražané tak mají velkou šanci připomenout zastupitelům jejich odpovědnost při cestě ze Staroměstské radnice do budovy Nové radnice na Mariánském náměstí. Zastupitelé se budou muset rozhodnout, zda je pro ně důležitější stranická disciplína nebo volání veřejnosti.

Petice kritizuje především způsob, jakým ke koalici došlo, poukazuje například na účelovou manipulaci s volebními obvody. Obavy panují také z toho, že nebudou důsledně dořešeny některé kauzy a nedojde ke změně stávajících poměrů na magistrátu.

Na ustavujícím zasedání zastupitelstva by měla koalice ODS a ČSSD zvolit nového primátora Bohuslava Svobodu (ODS) i celou radu města.

» Přejít na článek Změň politiku – demonstruj! na webu http://www.zmenpolitiku.cz/.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011