Hlavní menu:

20.02.2010, autor: KOK, kategorie: EKOSPOL - Kyje-Hutě

Ekospol i dnes prodává byty „na papíru“

Ekospol i dnes prodává byty „na papíru“

Koncem ledna 2010 zahájila společnost EKOSPOL prodej druhé etapy projektu Panorama II Kyje, v níž nabídla celkem 90 bytů. Za dva měsíce dle informací z médií zmizelo z nabídky již 54 bytů, což představuje přesně 60 %. O měsíc později, koncem února, spustil Ekospol prodej dalšího projektu – Nového parku Písnice. V první fázi nabídl celkem 64 bytů, z nichž se za jeden měsíc prodalo 65 %.

Podle Evžena Korce to dokazuje, že zájem kupujících se nekoncentruje pouze na hotové byty, jak se obvykle tvrdí, ale hledají především výhodnou cenu. „Většina developerů si ale dovolit výrazněji zlevňovat projekty, jejichž financování bylo nastaveno v době realitního boomu. A kupující zase nejsou ochotni zaplatit za již hotové byty několik set tisíc korun navíc. To se jim vyplatí spíše počkat si jeden dva roky na nové bydlení, které mohou dnes pořídit za výhodnou cenu,“ vysvětluje Korec. Nové projekty jsou totiž levnější díky výrazně nižším cenám stavebních prací. Zatímco v době boomu bylo pro stavební firmy práce všude dost, dnes se doslova perou o zakázku. A logicky jdou s cenou dolů.

Projekt Panorama II je ale nabízen a prodáván pouze „na papíru“. Kdy se skutečně začne stavět není známo, protože dosud není vydáno územní rozhodnutí o umístění stavby a ani stavební povolení a v současné době probíhá pouze zjišťovací řízení EIA.

V současné době probíhá na projekt Panorama II zjišťovací řízení EIA dle § 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. Zatím nebyl vydán závěr zjišťovacího řízení záměru bytové domy „PANORAMA KYJE II“, Praha 14, k. ú. Kyje“, který tomuto řízení podléhá.

Na projekt Panorama II také není dosud vydáno územní rozhodnutí o umístění stavby a společnost EKOSPOL již oznamuje prodej 54 bytů.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011