Hlavní menu:

07.06.2005, kategorie: Rezidence Lehovec

Ústní jednání spojené s místním šetřením "Dům služeb Lehovec - stavební úprava na byty a kanceláře"

Ústní jednání spojené s místním šetřením

Dne proběhlo 7. 6. 2005 v 8:30 hodin na místě stavby ústní jednání spojené s místním šetřením "Dům služeb Lehovec - stavební úprava na byty a kanceláře". Na toto jednání se dostavili dva zástupci společnosti TERRA OPTMUM s r.o., která zde vystupuje jako navrhovatel na základě pověření společnosti LAMO spol.r.o., která je vlastník objektu a investor navrhované rekonstrukce, zástupci občanských sdružení Kyjský občanský klub a I. Občanské sdružení Hloubětín a dále pak 13 občanů dotčených touto stavbou.

V průběhu tohoto jednání předali manželé Kodetovi dopis, ve které popisují havarijní stav objektu bývalého domu služeb Lehovec o který se majitel řádně nestará a neudržuje stavbu do té míry, že její stav ohrožuje život nebo zdraví osob. V průběhu ústní jednání spojeného s místním šetřením se tímto názorem ztotožnilo dalších 11 účastníků místního šetření a podpořili žádost Jany a Martina Kodetových. Tento dopis s podpisy je také součástí protokolu z ústního jednání spojeného s místním šetřením ze dne 7. 6. 2005. Teto dopis (viz příloha 1) byl také zaslán starostovi Prahy 14 Ing. Miroslavu Froňkovi s žádostí aby pomohl s řešením této situace, která ohrožuje nejen sousední pozemky a jejich majitele, ale také ostatní občany, kteří se pohybují na veřejných prostranstvích v okolí tohoto objektu a také dopravu na veřejných komunikacích.

Starosta byl zároveň požádán o sdělení podrobných informací, jaké kroky již samospráva a státní správa učinila k řešení této situace, která se neustále zhoršuje a hrozí vyústit v havárii nebo katastrofou a jak řešila přestupky proti stavebnímu řádu, hygienickým a bezpečnostním předpisům.

Občanské sdružení KOK podalo připomínky a námitky k navrhované stavbě (viz příloha 2). Připomínky a námitky podalo také I. Občanské sdružení Hloubětín, SBD Severní město a další občané bydlící v nemovitostech sousedících s navrhovanou stavbou (viz příloha 3).

Ke stažení: starosta_kok_2005_06-10.doc, 27 kB;
pripominky_lehovec_2005_06_06_KOK.doc, 103 kB;
pripominky_lehovec_2005_06_06_JiFe.doc, 133 kB

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011