Hlavní menu:

30.08.2011, autor: KOK, kategorie: EKOSPOL - Kyje-Hutě

Vyjádření městské části Praha 14 k umístění stavby "Panorama Kyje II"

Vyjádření městské části Praha 14 k umístění stavby

Rada městské části Praha 14 přijala usnesení č. 511/RMČ/2011 k vyjádření městské části Praha 14 k umístění stavby "Panorama Kyje II".

Rada městské části Praha 14 se usnesením č. 511/RMČ/2011 seznámila s návrhem dokumentace pro územní řízení na umístění stavby "Panorama Kyje II" při ul. Sicherova, Praha 9 – Kyje a schválila vyjádření městské části Praha 14 k umístění stavby "Panorama Kyje II", které tvoří přílohu č. 1 tohoto usnesení.

V připomínkách podaných MČ Praha 14 je například uvedeno, že nesouhlasí s opraveným výpočtem koeficientu zeleně, rozsahem započítávané popínavé zeleně, který nahrazuje zeleň na rostlém terénu a požaduje podmínit umístění stavby „Panorama Kyje II“ ozeleněním střech 25 řadových garáží v kategorii ostatní zeleň, vegetační souvrství tl. nad 0, 3 m a provést alejovou výsadbu podél komunikace Sicherova.

Ve svém odvolání dále MČ P14 uvádí, že připravovaná stavba „Panorama Kyje II“ v předložené DÚR, ale i dokončená stavba „Panorama Kyje I“ nemá koncipovanou sadovnickou plochu, která by zahrnovala dětské hřiště a veřejné plochy vhodné pro odpočinek a trávení volného času. Všechny bytové domy jsou zcela využity k bydlení, ani bytový dům B nacházející se v blízkosti komunikace Budovatelská a na trase k budoucí autobusové zastávce dispozičně nezahrnul nebytové prostory pro drobný komerční provoz.

MČ P14 dále namítá, že realizace souboru bude znamenat zvýšení automobilové zátěže na stávajících frekventovaných komunikacích Budovatelská, Jamská, Za Černým Mostem procházející v husté obytné zástavbě. Rovněž i na křižovatce Za Černým Mostem s Cíglerovou, jež je již nyní v dopravních špičkách kapacitně na hranici možností, především na výjezdu z oblasti. Tato křižovatka je jediným rozhodným dopravním uzlem v dotčené oblasti. Další rozvoj v lokalitě MČ Praha 14 – Hutě tak podmiňuje zprovozněním prodloužené ul. Ocelkova a řízené křižovatky ul. Za Černým Mostem x Cíglerova.

» Přejít na článek Vyjádření městské části Praha 14 k umístění stavby "Panorama Kyje II" na webu http://www.praha14.cz.

Ke stažení: usneseni_RMCP14_511p1_20MR_Odvolani_RadniceP14-1.rtf, 61 kB

Ke stažení: Panorama Kyje

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011