Hlavní menu:

24.06.2018, kategorie: Metropolitní plán

Nedej se plus o Metropolitním plánu - 24.6.2018 ČT2

V neděli 24. 6. se bude před obědem na ČT2 vysílat Nedej se plus o Metropolitním plánu s názvem Imploze architektury - Ekologická kauza, která hýbe veřejností – kdo za to může?
Uvidíte nejen zástupce z Arniky, ale také náměstkyni Petru Kolínskou, politiky z městských částí a profesory Karla Maiera či Luďka Sýkoru. A dozvíte se hodně o Metropolitním plánu. Je zjevné, že se bude na co dívat.
V pondělí 16. 4. 2018 zveřejnil Magistrát Prahy finální návrh Metropolitního plánu Prahy, který byl zpracován Institutem pro plánování a rozvoj (IPR). V návaznosti na jeho zveřejnění vznikla “Platforma nevládních neziskových organizací (NNO) pro revizi Metropolitního plánu Prahy”. Platforma zveřejnila na webu podstatné připomínky k publikovanému návrhu. Vyslyší Pražany Magistrát? Oficiálně smějí totiž Pražané své připomínky zaslat magistrátu až v době prázdnin.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10782831463-nedej-se-plus/218562248410020/

» Přejít na článek Nedej se plus o Metropolitním plánu - 24.6.2018 ČT2 na webu http://www.ceskatelevize.cz/.

Ke stažení: Popis lokalit Metropolitního plánu - Praha 14

Metropolitní plán je územní plán hlavního města Prahy. Územní plán určuje, jak se bude město v následujících deseti až dvaceti letech rozvíjet, kde se smí a nesmí stavět apod.
Metropolitní plán rozděluje území hlavního města na více než 700 lokalit, každá spadá do jednoho ze 13 typů zastavitelných území (mezi nimi je například historická část města, bloková struktura či průmyslové areály). Pokud má lokalita v plánu písmeno "Z", znamená to, že je zastavitelná. Případná nová zástavba však musí respektovat charakter lokality. Každá lokalita dále spadá do jednoho ze čtyř způsobů využití - obytný, rekreační, produkční nebo přírodní. Plán tak určuje, jaká činnost zde může a nemůže probíhat.
Výstavbu v jednotlivých lokalitách bude nově omezovat výšková regulace, která jasně určí, jaká bude maximální povolená výška budov. Ta vychází z výšky stávající zástavby.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011