Hlavní menu:

23.07.2018, autor: KOK, kategorie: Metropolitní plán

Připomínka KOK - Hranice lokality Nad Kyjským Rybníkem a Sídliště Černý Most

Připomínka KOK - Hranice lokality 307 / Nad Kyjským Rybníkem a 503 / Sídliště Černý Most
Vymezení plochy připomínky - Hranice lokality 307 / Nad Kyjským Rybníkem a 503 / Sídliště Černý Most

Kyjský občanský klub podal k návrhu Metropolitního plánu připomínku Hranice lokality 307 / Nad Kyjským Rybníkem a 503 / Sídliště Černý Most a navrhuje upravit hranici lokality tak, aby území mezi ulicí Vajgarskou a Broumarskou náleželo k lokalitě 307 Nad Kyjským rybníkem a ne 503 / Sídliště Černý Most a tato plocha by měla být, mimo fyzicky zastavěné plochy, definována jako parkové prostranství s rekreačním využitím.

Připomínka:

Hranice lokality 307 / Nad Kyjským Rybníkem a 503 / Sídliště Černý Most mezi ulicí Vajgarskou a Broumarskou.

Lokalita 307 / Nad Kyjským Rybníkem
http://www.praha14jinak.cz/_d/307_Nad_Kyjskym_Rybnikem-1.pdf
Lokalita 503 / Sídliště Černý Most
http://www.praha14jinak.cz/_d/503_Sidliste_Cerny_Most.pdf

Hranice lokality
Upravit hranici lokality tak, aby území mezi ulicí Vajgarskou a Broumarskou náleželo k lokalitě 307 Nad Kyjským rybníkem a ne 503 / Sídliště Černý Most, neboť změny v tomto území budou ovlivňovat a komunikovat zejména směr čtvrť Nad Kyjským rybníkem.
Předmětné pozemky tvoří přirozenou hranici mezi původní zástavbou rodinných domů a sídlištěm Černý Most. Obě lokality vznikly v různé době, mají vlastní historii a i rozdílnou sociální skladbu obyvatel. Domníváme se, že okrajové čtvrti velkoměsta, kde cesty většiny obyvatel za prací směřují právě do centra velkoměsta, nikoliv do centra administrativně vytvořené městské části, by se měly případně spojovat v jeden celek přirozenou cestou, na základě historického vývoje, nikoliv na základě administrativního rozhodnutí, proti vůli jeho obyvatel a to na úkor parků a městské zeleně.
V lokalitě 503 / Sídliště Černý Most je tato lokalita oddělena hlavní čtyřproudou komunikací Broumarskou a jako park ve volné zástavbě slouží především obytné lokalitě 307 / Nad Kyjským Rybníkem, která je vymezena jako lokalita zahradního města. Zeleň na této ploše slouží k oddělení rušné hlavní komunikace od obytné lokality.
Zároveň je potřebné posílit tuto nezastupitelnou funkci ochrany životního prostředí a obytné lokality a celá tato nezastavěná plocha by měla být definována jako parkové prostranství s rekreačním využitím.
Také z hlediska uspořádání katastrálního území patří tyto plochy do katastrálního území Kyje (731226) a ne Černý Most (731676).

Navrhujeme:
Upravit hranici lokality tak, aby území mezi ulicí Vajgarskou a Broumarskou náleželo k lokalitě 307 Nad Kyjským rybníkem a ne 503 / Sídliště Černý Most a tato plocha by měla být, mimo fyzicky zastavěné plochy, definována jako parkové prostranství s rekreačním využitím.

» Přejít na článek Připomínka KOK - Hranice lokality Nad Kyjským Rybníkem a Sídliště Černý Most na webu https://plan.app.iprpraha.cz/.

Ke stažení: Připomínka KOK - Hranice lokality 307 / Nad Kyjským Rybníkem a 503 / Sídliště Černý Most, 171 kB;
Popis lokality - 307 / Nad Kyjským Rybníkem , 2 MB;
Vymezení plochy připomínky - Hranice lokality 307 / Nad Kyjským Rybníkem a 503 / Sídliště Černý Most, 138 kB

Ke stažení: Připomínky Kyjského občanského klubu k návrhu Metropolitního plánu na Praze 14

Připomínky Kyjského občanského klubu k návrhu Metropolitního plánu na Praze 14
 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011