Hlavní menu:

03.10.2011, autor: Listy Prahy 14 č. 10/2011 , kategorie: Coca Cola Kyje

MČ Praha 14 se staví proti výstavbě centrálního skladu

MČ Praha 14 se staví proti výstavbě centrálního skladu

V nejnovějším čísle č. 10/2011 Listů Prahy 14 byl na straně … zveřejněn text, který se týkal aktuální informace k záměru společnosti Coca- Cola vybudovat nový centrální sklad v areálu Coca- Cola v Českobrodské ulici.

Zastupitelstvo přijalo usnesení, v němž nesouhlasí s vydáním předběžného souhlasu s umístěním stavby nové skladovací haly v areálu Coca- Cola v Českobrodské ulici a uložilo Radě městské části Praha 14 zamítnout tento i obdobný návrh společnosti Coca-Cola HBC Česká republika, s. r. o. na vybudování velkokapacitního skladu z hlediska nevhodnosti zásahu do krajiny celkovým objemem a výškou tohoto skladu a taktéž z hlediska dopadů na životní prostředí neúnosně zvýšenou dopravní zátěží způsobenou nákladní dopravou.


MČ Praha 14 se staví proti výstavbě centrálního skladu

Společnost Coca-Cola požádala MČ Praha 14 o předběžný souhlas s výstavbou nového centrálního velkokapacitního skladu. Ten chce umístit na plochu za svým stávajícím areálem na Jahodnici mezi železničními tratěmi k ulici Lomnická. Svůj záměr představila nejdříve Komisi územního rozvoje a životního prostředí, která vyslovila zásadní nesouhlas. Na posledním zasedání zastupitelstva Prahy 14 bylo projednání tohoto návrhu aktuálně zařazeno na program jednání. Také zastupitelé se velkou většinou postavili proti záměru společnosti.

Sklad má mít totiž obří rozměry, 150 na 115 metrů a výšku dokonce 36 metrů. Tím by značně převyšoval okolní zástavbu, která dosahuje výšky maximálně 22 metrů. Problémem by se stal také velký nárůst objemu dopravy v dané oblasti, a to především kamionové. Stavba skladu by znamenala velký zásah do krajiny a dopravní obslužnosti v daném území. V této podobně je projekt pro městkou část naprosto nepřijatelný. Problematice výstavby centrálního skladu se budeme podrobněji věnovat v příštím čísle Listů Prahy 14.


Bc. Radek Vondra

starosta MČ Praha 14


Zdroj: http://www.praha14.cz/~listy/2011/10/listy_10_2011.pdf

» Přejít na článek MČ Praha 14 se staví proti výstavbě centrálního skladu na webu http://www.praha14.cz/.

Ke stažení: Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Rok 2012 - záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 150 x 115 m a výšce cca 36 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

Rok 2019 - nový záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 100 x 70 m a výšce cca 20 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

Zatím tu není žádný diskuzní příspěvek.

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011