Hlavní menu:

03.10.2011, autor: Listy Prahy 14 č. 10/2011 , kategorie: Coca Cola Kyje

Obluda uprostřed Prahy 14, blízká budoucnost, nebo jen zlý sen...

Obluda uprostřed Prahy 14, blízká budoucnost, nebo jen zlý sen...

Je to nedávno, co se nám na stůl komise rozvoje a životního prostředí dostal v pravdě neuvěřitelný nápad a to nikoliv od developera, jak byste očekávali, on totiž každý developer musí svůj produkt prodat a na štěstí není už jedinou kvalitou cena, ale i stránka estestická. On se projekt musí i líbit, protože se v něm bydlí a nebo se do něj chodí nakupovat apod., takže poslední dobou nevítězí vždy jen zisk, ale čím dál častěji i cit a rozum ...

O to větší překvapení způsobil návrh Coca-Coly na jejich pozemcích v sousedství rodinných domů na Jahodnici a Hostavic, přímo na hranici toho možná nejcennějšího, co na Praze 14 kromě parku ČIHADLA – KLÁNOVICE máme, hned vedle parku Hostavicického zámečku. Pokud nevěříte, tak pozorně čtěte, nejde o překlep! Coca-Cola přišla s nápadem jak si zefektivnit svojí výrobu, no a co k tomu potřebuje? V podstatě nic, jenom si u nás postavit nový centrální velkokapacitní sklad o rozměru 150 m x 115 m a výšce 36 metrů (znovu je nutné zdůraznit, není to překlep!!!).

To je pro představu plocha větší než dvě fotbalová hřiště, která vám naroste do výšky 13 patrového domu. To není jen HNUSNÁ PLECHOVÁ OBLUDA bez oken uprostřed zeleně a města, proti které je Palác kultury na Pankráci malou chatkou, to je opravdu pokus o zločin na krajině a na našem životním prostředí. Pro porovnání, panelové domy na Jahodnici mají 7 pater a výšku 21 metrů a rozměr 18 m x 18 m a i když dost trčí v krajině, tak ve srovnání s tímto nápadem jsou z nich rodinné domky. No a to není třeba zdůrazňovat, jak titěrná se potom stane naše historická dominanta kostel svatého Bartoloměje v Kyjích s výškou věže 15 metrů! I když by si někdo mohl říci, pcha, to je ode mě daleko, tak ho určitě nemine výhled z téměř každého okna na Praze 14 na tuto novou „báječnou potenciální dominantu Prahy 14 „s pracovním názvem OBLUDA. Ale co víc, nikdo na Praze 14 neuteče tomu nárůstu kamionů a tím i nárůstu další vyvolané dopravy, které tato OBLUDA přinese nejen do přetížené Českobrodské.

Není to strašení, ale fakt, že pak nebude průjezdná ani Broumarská, ani ostatní ulice, protože tam se běžná doprava vytlačí, všichni dobře vidíme co kamiony dokážou ... Není to strašení, ale tím i exhalace velmi narostou, děti ulici ani nepřijdou, autobusy se sotva v zácpě kamionů někam posunou, no a my všichni navíc ochluchnem ... Není to strašení, ale i kdyby se toto vše někomu zdálo málo, co ten nápad Coca-Coly obnáší? Tak mluvíme o nárůstu zastavěných ploch halami Coca-Coly víc jak o třetinu toho, co už má! A to už Coca-Cola v posledních dvou letech u nás v Kyjích svoji výrobu zdvojnásobila, díky novým linkám, co pak dokáže s takovým skladem v zádech? Kolik dalších problémů nám to v každodenním životě přinese, a co nás to bude stát na zdraví i rozpočtu naší městské části? No ale přesto je tu něco optimistického na závěr. Zatím jen to, že by to mohl být po výsledku hlasování našeho posledního zastupitelstva opravdu jen zlý sen, ale kdo ví s čím Coca-Cola přijde. Takže je třeba být ve střehu, aby se zlý sen o OBLUDĚ uprostřed Prahy 14 na břehu Rokytky nestal skutečností!


členové komise za ODS

» Přejít na článek Obluda uprostřed Prahy 14, blízká budoucnost, nebo jen zlý sen... na webu http://www.praha14.cz/.

Ke stažení: Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Coca Cola Kyje návrh skladovací haly - rok 2012 a rok 2019

Rok 2012 - záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 150 x 115 m a výšce cca 36 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

Rok 2019 - nový záměr rozšířit závod o nové distribuční centrum - hala o rozměrech cca 100 x 70 m a výšce cca 20 m, do které by se přesunul sklad z logistického parku VGP v Horních Počernicích.

 

Diskuzní fórum

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.
20.10.2011 16:54:21, Jan Novak
Na obludy nevěřím od 6 let !!!!!!!

Vážení členové komise,
po přečtení Vašeho článku se mi na chvíli udělalo zle. Vámi zvolené názvosloví mi hodně připomíná peprné příspěvky z časopisu Vlasta a Pravda z 60. - 70. let minulého století. Soudruh jež to psal má můj obdiv. Každý, kdo se podívá na fotografii, na které zvýrazňujete místo výstavby uvidí několik průmyslových budov a upřímně, jedna navíc se lehce ztratí.
Coca-cola staví na svém pozemku v souladu s územním plánem - což je fakt, ohřívat si politickou polévku na podobné situaci mi připadá velmi hloupé. Proč se nikdo z Vás nezajímá o něco, co by lidem přineslo užitek. Pamětníci mi dají za pravdu, že s dopravou je to zde na h...o již několik let a svádět tuto situaci pouze na jeden podnikatelský subjekt v okolí je stupidní, ale navrhnout řešení - to je asi práce pro někoho jiného. Zhoršení ovzduší - vy jste si nevšimly Průmyslové ulice????? Omezte dopravu tam a bude lepší vzduch tady.
Misto toho, abyste podpořili podnikatelské záměry a využili je k zvelebení okolí, na což nemáte peníze, krafete tu nesmysly.
Vyndejte si laskavě hlavu z rekta, chovejte se podle toho na jakých postech jste byly zvoleni. Kdyby ke stavbě mělo dojít až po volbách, velmi pochybuji, že by to probudilo nějakého člena komise.

Kdo doposud ještě pochybuje - zeptejte se samy sebe, proč není v úvodu článku místo znaku ODS fotografie naší krásné Prahy 14, znaku nebo fotografie přírody (když se s ní autor tak ohání)? S ODS přeci tato stavba nesouvisí - nebo ANO?

S pozdravem

Pravidelný čtenář

Pro aktivní účast v diskuzích je potřeba se nejdříve přihlásit do systému.

© Kyjský občanský klub, Kontakt: kyjeok (zavináč) seznam (tečka) cé zet
© Design, redakční systém: Webdesignum 2008 - 2011